Mijn eerste ervaring met reiki,

 

Ik had totaal niets met het spirituele  en alternatieve gebeuren,tot ik een keer op een zaterdagmorgen luisterde naar radio westerwolde  waar  een spiritueel programma werd uitgezonden ,op dat  moment zat ik even te koffie drinken samen met mijn vrouw er werd uitleg gegeven over wat reiki was op een gegeven moment kwam de reiki master aan het woord  en ik kreeg op dat moment een enorme steek in mijn maag,

Ineens zat ik gekluisterd aan de radio, ik  heb het  hele uur naar de radio geluisterd, 

Pas na  een aantal weken heb ik kontakt gezocht met de reikimaster,

Ik had geen telefoonnummer en adres van haar dus heb ik radio westerwolde  gebeld om haar adres.

Een paar dagen later heb ik emmy gebeld en hebben we  afgesproken dat ik bij haar langs zou komen,

Toen ik later in de week bij haar thuis was gekomen deed emmy de deur open en werd ik verwelkomd  met een omhelzing het ontvangst was zeer hartelijk .

We hebben die middag een aantal uren gesproken over dingen die ik normaal nooit aan iemand zou vertellen.

Er straalde zoveel warmte en liefde uit haar wat ik nooit eerder bij iemand heb gevoeld ik had het idee dat ik haar al jaren kende .

We hebben gelijk de afspraak gemaakt  om reiki 1 te leren.

Twee weken later was het zo ver we hadden om 10 uur afgesproken  zaterdag morgen.

Als eerste kreeg ik uitleg over wat reiki is en of ik er weleens over had gehoord.

Reiki is ondekt door mikao usui hij had het idee waarom Jezus mensen kon genezen en een gewone sterveling niet hier voor begon hij een zoektocht door allerlei kloosters en tempel hier vond hij op een gegeven moment een aantal geschriften en symbolen om de reiki energie te laten stromen door zijn lichaam met het vermogen om mensen te kunnen genezen van allerlei kwalen.

Om deze energie te kunnen gebruiken moest hij eenentwintig dagen  gaan vasten en mediteren op een heilige berg in Japan nabij de stad n   ligt de heilige berg  kuramo met aan de voet van deze berg een klooster.

Hij beklom deze berg  en ging eenentwintig dagen mediteren  en ontving de symbolen en de eeuwig stromende energie genaamd reiki.

 

Op de eerste dag

Kreeg ik uitleg over hoe reiki ,werkt namelijk door middel van hand oplegging op de zeven chakras, (energie centras) daarna hoe je je zelf kunt behandelen.

Daarna kreeg ik mijn eerste inwijding die de energie stroom in werking moet stellen , dit gebeurt door  middel van drie symbolen die eigenlijk alleen een reikimaster weet  deze symbolen worden op een bepaalde manier boven de leerling getekend samen met de bijbehorende spreuken,verder vertelde ze hoe ik andere mensen kan behandelen.

Toen kwam het moment dat ik emmy moest behandelen daar was ik eigenlijk wel een beetje zenuwachtig voor maar dit verdween al vrij snel en kreeg ik het idee dat ik dit al veel langer had gedaan. eigenlijk ging het heel gemakkelijk.

Tijdens de behandelingen gingen er allerlei trillingen en andere sensaties door mij heen op een gegeven moment begon ik tijdens de hand opleggingen heel erg te trillen zefs emmy voelde dit.

Na de behandeling bespraken we  hoe het was verlopen

Het eerste wat dus opviel de trilling  die ook emmy kon dit niet verklaren,

Wel vertelde ze dat ze dit nog niet eerder had meegemaakt ,maar ook dat er direkt veel warmte vanuit mijn handen naar emmy haar lichaam stroomde,vaak duurt het nog een aantal dagen of weken voor de energie stroom echt goed door je lichaam stroomt.

Daarna volgde de tweede inwijding die door middel van drie symbolen wordt bekrachtigd.

We begonnen aan de laatste behandeling ik kreeg als eerste een behandeling om de energie stroom op gang te helpen.

Als laatste gaf ik een behandeling aan emmy en hadden we nog een nabespreking  over de afgelopen dag en we spraken voor de volgende dag om tien uur smorgens af

 

We begonnen de volgende ochtend met een aantal ervaringen die emmy in haar jaren dat ze bezig was met reiki .

We begonnen we met onze zelfbehandeling die zijn erg belangrijk voor je zelf  maar ook voor je toekomstige klanten die je gaat behandelen.

Dan volgt de behandeling die ik aan emmy geef, weer valt op dat ik tijdens de behandeling weer trillingen voel ook de warmte in de handen valt weer op.

Daarna ontving ik de derde inwijding,elke keer voelde ik tijdens de inwijding een soort van tintelingen en warmte door mij heen gaan ,we hadden daarna weer een leuk gesprek over allerlei ding die betrekking met reiki hadden en wat ik er daarna zelf mee zou doen ,dat stond voor mij al heel helder vast ik wilde zoveel mogelijk mensen helpen.

Toen vroeg emmy hoe ik mij voelde dat was eigenlijk niet te omschrijven vooral de rust viel mij heel erg op wat ik dus nooit had gehad ,

Ik was altijd druk had nooit rust in mijn lichaam en geest.

Na de middag was het tijd voor de vierde en laatste inwijding en zou ik mijn certificaat ontvangen  van reiki 1.

Ik moest gaan zitten met mijn handen in gebed voor mij,

Daarna begon ze de symbolen boven mij hoofd te tekenen  en was de inwijding een feit

Emmy vroeg mij na afloop wat ik er van vond ,Ik voelde mij de koning van de wereld.

Heb vertrouwen in reiki zei ze en doe er goede dingen mee henk .

Ik hed eigenlijk al vanaf het eerste moment volledig vertrouwen in reiki.

 

Na nog een leuk gesprek heb ik afscheid genomen van emmy en haar man en had ik beloofd om vooral zo snel mogelijk weer kontakt op te nemen .

Vaak is het als ik weer leuke dingen heb meegemaakt dan bel ik haar op en dan praten we minimaal een uur over allerlei wondertjes die ik heb ervaren.

Ik kan ook nooit met haar bellen of ze zegt ha die henk ik wist vanmorgen al dat je zou bellen, maar dat is ook aan mijn kant meestal heb ik ook al een gevoel van o ze gaat vandaag naar mij bellen

 

Ook ontwikkeld je gevoel zich ten opzichte naar andere mensen ik heb al heel snel een indruk over hoe diegene zich voelt waar ik mee praat.

Ook als iemand veel spanning met zich mee draagt,

Soms voel ik tijdens een behandeling pijn die deze persoon heeft dit uit zich bijvoorbeeld in hoofdpijn vaak kan ik de juiste plek aanwijzen ,maar ook soms wel eens rugpijn.

Tijdens een behandeling leg ik mijn handen wel eens op plaatsen buiten de chakras, laatst behandelde ik iemand en legde ik mijn handen ineens op haar nieren ik kon niet verklaren waarom ik dat deed,na de behandeling vroeg ik haar of ze misschien last van haar nieren had het bleek dat ze nogal veel drop at vandaar dus de problemen.

Zo voel ik steeds meer dingen van andere personen.


Mijn eerste inwijding in reiki 1

Afgelopen zaterdag was mijn eerste inwijding

We begonnen met een uitleg over het ontstaan van reiki

Reiki staat voor universele levens energie,ooit herontdekt door mikao usui.

Hij liep met de gedachte waarom jezus mensen kon genezen en hij niet,

Vanuit deze gedachte ging hij op ontdekkingsreis naar allerlei tempels en kloosters,

Tot hij uiteindelijk geschriften heeft ontdekt,met daarbij  een aantal symbolen die de reiki kracht bij hem in werking stelden,

Om deze symbolen te kunnen gebruiken ging hij naar een heilige berg genaamd kurama nabij kyoto,

Hier ging hij 21 dagen vasten en mediteren om op deze manier de energie door zijn lichaam te laten stromen en dit te gebruiken voor andere mensen,

Maar terug naar mijn eerste inwijding,

De inwijding gebeurd door middel van de symbolen die mikao heeft ontdekt,

De symbolen worden boven diegene getekend die wordt ingewijd,, dit gebeurt in totaal vier keer over beide dagen,                                                                                                                         daarna gaan we verder met de handposities voor zelfbehandelingen en                                                    Oefenen van de handpositie s die we gebruiken voor de handopleggingen,

De handpositie s zijn ontzettend belangrijk om andere mensen en jezelf te behandelen,          als je al een tijdje mensen behandeld ga je vanzelf  wat experimenteren  met de handposities .

Daarna gaan we beginnen met oefenen .

Als eerste wordt ik behandeld door mijn leerling,tijdens de behandeling geef ik eventueel  wat aanwijzingen ,maar ik laat haar alle vrijheid om te proberen wat voor haar goed voelt,ga op je gevoel af.

Als de behandeling klaar is gaan we alles bespreken en eventueel verbeteren.

Daarna ontvangt de leerling van mij een behandeling om bij haar de energiestroom op gang te brengen.

 

 

Dag 2.

We beginnen  s morgens met wat men de avond ervoor heeft ervaren want er veranderd heel veel in je lichaam en geest.

Het eerste wat direct opvalt is dat je vooral ontspannen bent,

Daarna gaan we beginnen met een zelfbehandeling,gevolgd door de derde inwijding,vervolgens beginnen we aan de volgende behandeling door de leerling,deze keer moet de leerling zelf de behandeling voor bereiden .

Meestal begint men met een gassho meditatie waarin wordt opgeroepen om een goed reiki kanaal te zijn voor diegene die wordt behandeld.

Daarna begint de behandeling met de aura glad te strijken om alle negatieve energieën te verwijderen.

Iedere behandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

Je maakt allerlei sensaties mee van koude benen tot trillingen door je hele lichaam.

Totale ontspanning dus.

Daarna ontvangt de leerling van de reikimaster een behandeling.

Gevolgd door een bespreking over hoe de behandeling is gegaan een eventueel nog vragen.

Als laatste volgt de vierde inwijding alwaar de leerling de symbolen  ontvangt voor de laatste keer en wordt er na de afsluiting het certificaat overhandigd.en mag men gaan beginnen met behandelingen.

Je wordt aangemoedigd om zoveel mogelijk te behandelen dit om de energiestroom bij jezelf ook optimaal te laten stromen.

 

 

Mijn ervaringen met reiki 2

 

Na mijn ervaringen met reiki 1 had ik na ongeveer een jaar het idee opgevat om reiki 2 te gaan leren ,ik had al een aantal keren met emmy hierover gesproken en zij vond het een goed idee om te beginnen aan het tweede deel het zou mijn energie versterken en bovendien kon ik dan mensen  op afstand behandelen  met behulp van een aantal symbolen.

In reiki 2 leer je drie symbolen die je kunt gebruiken bij behandelingen op afstand  emotionele healing en krachtversterkend

Hierna geef ik een uitleg wat deze symbolen eigelijk betekenen.

 

Het eerste symbool heet chu ku rei

 

Het kracht symbool

Dit symbool reinigt zuivert en beschermd en wordt geassocieerd met het fysieke lichaam

Je kunt het gebruiken tijdens de behandeling en je een gevoel krijgt dat de energie niet helemaal aankomt,dan kun je dit symbool gebruiken.

 

Het tweede symbool heet sei hei ki.

Het emotionele balans symbool

Dit symbool staat voor harmonie en liefde en helpt de emoties in evenwicht te houden.

 

Het derde symbool heet  hon sha ze sho non

Het afstand symbool.

Dit symbool brengt de verbindingen  tot stand.

Gebruik dit symbool om op afstand te helen of tijdbarričres te slechten

 

Om iemand op afstand te behandelen moet je goede afspraken maken over tijdstip van behandeling je kunt natuurlijk niet bv achter het stuur zitten tijdens de behandeling.

Je spreekt dus een tijd af voor je begint  te behandelen.

De voorbereiding die je moet maken zijn dat je een affirmatie uitspreekt voor deze persoon daarna begin je met de wens voor een goede behandeling dan gebruik je alle drie de symbolen deze teken je alle drie achter elkaar in de lucht uit dit doe je totaal drie keer vervolgens ga je op de tafel liggen en ga je een zelf behandeling doen ,de behandelende persoon ligt op dit moment ook op een bank of op bed .

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten ,

Een mooi voorbeeld is een client van mij die nogal veel last van vliegangst had voor dat ze samen met haar man op vakantie ging naar grand canaria  kwam ze nog langs voor een behandeling,we hadden afgesproken dat als ze op vakantie was en er problemen waren dat ze mij zou bellen .

Ze gingen 10 dagen op vakantie .op de laatste dag belde ze mij dat ze toch tegen de terug vlucht aanzag,ik heb voorgesteld  dat ik haar om zeven uur zou gaan behandelen .

Ik begon om kwart voor zeven met de affirmatie en de symbolen  en daarna begon ik te behandelen.

Later in de week kwam ze langs voor een behandeling en ons gesprek ging natuurlijk direkt over hoe de behandeling was gegaan op grand canaria ze vertelde dat toen ze tijdens de behandeling op bed lag in hun appartement voelde ze allerlei trillingen en werd ze koud.

Zelfs haar man had er nog iets van opgepakt hij werd namelijk erg koud hij moest een dikke vest aan doen,.terwijl het daar 26 graden was.

De terugvlucht was erg goed verlopen ze was in het vliegtuig gestapt en in slaap gevallen en op eelde weer wakker geworden.en had van de hele vlucht niets vernomen.

Als laatste wil ik toch meegeven dat je nooit mensen moet behandelen die er niet in toestemmen .houd dit altijd in je gedachten.

Als je reiki 2 gedaan hebt merk je toch weer kleine veranderingen en is de energie stroom sterker geworden dit word met de tijd steeds merkbaarder.

Mijn ervaringen tijdens mijn opleiding tot reikimaster.

Ik besloot na ongeveer een jaar om reikimaster te worden en het was dus logisch dat ik kontakt met emmy thieman heb gezocht want zij heeft mij opgeleid in reiki 1 en 2 ik heb  toen gelijk een afspraak met haar heb gemaakt voor een opleiding tot reiki master.

Nadat ik de opleiding tot Reikimaster had gedaan kreeg ik de boodschap van Emmy mee dat ik nu wel Master was maar eigenlijk sta ik nu aan het begin van het pad om mij te bekwamen tot Master

De reden dat ik Master wilde worden namelijk dat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen ,als je Master bent mag je ook andere mensen opleiden in Reiki.

Verder sta ik op veel paranormale beursen om vooral bekendheid aan Reiki te geven.

 Ook heb al een aantal plannen om lezingen te verzorgen daarbij denk ik aan personeel van verzorgingstehuizen en huisartsen fysiotherapeuten.